fbpx
Wat zijn de sterke, onderscheidende punten van je school?
4 maart 2021
Aan de slag met het schrijven van teksten
18 maart 2021

Ervaren ouders je belofte uit de communicatie?

Wordt alles wat je in je missie en visie verteld én dus hebt vertaald in je communicatiemiddelen ook gedragen door je teamleden? Staan ze erachter? Ik neem aan, dat je het samen met hen hebt ontwikkeld of dat ze het minimaal onderschrijven c.q. erachter staan. Dat is namelijk heel belangrijk.

Want stel je dit eens voor..

Je hebt een kind van 2,5 jaar oud en je bent aan het zoeken naar een school in de buurt. Je zoekt eerst online en de site is veelbelovend en compleet, maar je wilt ook wel een rondleiding op de school om de sfeer te gaan proeven. Je neemt contact op en wordt vrij onbeholpen te woord gestaan. Je vindt dit al vreemd, maar maakt toch een afspraak. Zodra je de school binnenstapt, word je overvallen door een gevoel van onbehagen. Dat gevoel wordt bekrachtigd als je langs de klaslokalen loopt en de leerkrachten er ontevreden bij ziet staan en bozig hoort reageren. De directeur heeft een goed verhaal, maar toch kies je ervoor om je kind op een andere school in te schrijven. Zonde, toch?

Foto door Priscilla du Preez

Hoe voorkom je dit?

Natuurlijk gebeurt het weleens dat veel kinderen druk zijn. En krijgen ouders precies op zo’n moment een rondleiding, dan geeft dat een verkeerd beeld. Maar de basis ligt erin dat het team de missie en visie uitdraagt uitdragen en voorleeft. Wanneer het alleen mooie woorden zijn, voelt een ouder dat direct en haakt af. De teamleden en jijzelf hebben hierin een belangrijke taak door de dingen, die je belooft op je site voor te leven en uit te dragen. Dan klopt het met elkaar!

Klopt het bij jouw school of schort er toch iets aan?

Ik help je graag om je communicatie af te stemmen. Dat kan kleiner (per onderdeel) of groter aangepakt worden. Heb je een teamtraining of teamontwikkelingssessie nodig, dan schakel ik hiervoor mijn trainers/coaches in. Is het een kwestie van de juiste taal en woorden, dan kan mijn tekstschrijver hier veel in betekenen. En wil je de complete communicatie met elkaar in balans brengen en zorgen dat alles elkaar écht versterkt, dan maak ik hier graag een plan en offerte voor.

Samen zorgen wij dat jouw school weer nieuwe leerlingen gaat aantrekken!

Wil je deze blog delen in je netwerk > graag! Wil je me toevoegen aan je sociale media > leuk!