fbpx
Laat je zien waar jouw team sterk in is?
10 januari 2023
Zorg ervoor dat de website klantvriendelijk is
13 februari 2023

Hoe pak je een grote verandering goed aan?

Soms is het nodig om een intensievere aanpassing door te voeren in de onderwijsaanpak. Want daarvan zullen de leerlingen nog meer profiteren, dat weet je zeker. Maar wanneer je er zelf samen met je team mee aan de slag gaat, weet je dat het je veel tijd gaat kosten. En het is de vraag of het resultaat wel 100% datgene is wat je graag voor elkaar wilt krijgen. Want dagelijks leidinggeven is wel andere kost dan een verandertraject in gang zetten met je teamleden.

Daar heb ik een teamlid voor binnen mijn team, Nick Zuiddam. Hij is zelf jarenlang schooldirecteur geweest en heeft veel trajecten binnen zijn eigen teams of bij andere scholen begeleid. Daarnaast ziet hij veel kansen en mogelijkheden binnen en buiten de school, bijvoorbeeld ook in de samenwerking met de partners van school. Zijn grote voordeel is zijn frisse blik op jouw organisatie. Hij onderzoekt alles, zowel binnen als buiten de school en neemt alle factoren mee in zijn advies. Zo kom je tot een overwogen besluit met elkaar. In dit proces betrek je de teamleden uitgebreid (red: bij iedere school gaat dit weer net iets anders, dus ik beschrijf hier een algemene werkwijze). Ze worden geïnterviewd door Nick, besluiten mee en worden regelmatig door het MT/directeur bijgepraat. Zo zijn ze betrokken bij de veranderingen binnen de school en wordt het ook hun eigen verandering. Dit is belangrijk, aangezien zij degenen zijn die de verandering in de dagelijkse praktijk moeten doorvoeren en voorleven.

Foto door Amy Hirschi

Vertaling in middelen

En nadat jullie de keuzes hebben gemaakt wat de nieuwe onderwijsaanpak wordt, is het natuurlijk wel belangrijk om dat heel duidelijk over te brengen naar de ouders van jonge kinderen. Dat betekent dat de profilering van de school aangepast moet worden. Daar kan ik je met mijn teamleden prima mee helpen, zodat binnen korte tijd de profilering op de juiste manier naar buiten wordt gebracht. Dan klopt het verhaal van binnen naar buiten!

Even met je meekijken

Spreekt mijn aanpak en manier van werken je aan? Wil jij dat ik een keer met jou meekijk naar de communicatiemiddelen en/of je communicatie? Ik kom graag vrijblijvend langs, dus stuur me een bericht via jozet@jozet.nl.

Delen > graag!

Ken jij iemand binnen je netwerk die iets heeft aan deze informatie, dan kun je hem/haar attenderen op deze website. Natuurlijk kun je ook deze blog doorsturen.