fbpx
Durf jij het los te laten?
8 februari 2021
Ervaren ouders je belofte uit de communicatie?
11 maart 2021

Wat zijn de sterke, onderscheidende punten van je school?

Iedere school wil goed onderwijs bieden én wil kinderen zich optimaal laten ontwikkelen. Bovendien is iedere school ook wel bezig met de 21ste eeuwse vaardigheden. Dit zijn dus geen sterke punten! Maar wat dan wel? En hoe ontdek je die?

Onderzoek

Ik heb hier een hele procedure ontwikkeld. Ik bekijk de website van de school en vergelijk die met scholen in de buurt. Ik let hierbij op een aantal punten, waarvan ik weet dat die belangrijk zijn voor ouders. Die noteer ik en zo komt hieruit naar voren hoe de school zich positioneert ten opzichte van de andere scholen.

En vraag uit

Wanneer een school nu echt problemen heeft om nieuwe leerlingen aan te trekken, dan ga ik nog een stap verder en bespreek de punten die ik heb gevonden of mij zijn opgevallen in een strategiegesprek met het MT, teamleden en betrokken ouders. Ik vraag dan van alles uit, zodat ik helder krijg wat ouders belangrijk, goed en leuk vinden aan de school. Wat valt hen tegen? Zijn er dingen, die ze niet hebben gelezen op de site maar die ze wel heel belangrijk vinden? Dit vraag ik ook aan de teamleden en het MT.

Foto door Prescilla du Preez

Onderscheidende punten

Op deze manier krijg ik een breed beeld. Vaak komen hieruit wel zaken naar voren, die echt onderscheidend zijn voor een school. En die staan vaak niet in de missie en visie beschreven. Dat zijn dingen als een bepaalde manier van werken, dingen aanpakken, ondersteunen van het kind of de ouders, et cetera.

Wil je dit zelf onderzoeken voor jouw school?

Als je het interessant vindt om dit te onderzoeken als start van je marketing, dan heb ik een checklist ontwikkeld die je hierbij helpt. Geef hieronder aan dat je hem wilt ontvangen en ik stuur hem aan je toe.

Voeg me gerust toe aan je netwerk en als je deze blog wilt delen met je netwerk, graag zelfs!