fbpx
Werf je nieuwe leerlingen online door slim gebruik te maken van de website!
2 november 2021
De enorme kracht van video
23 november 2021

Wordt de open dag dit jaar online of ‘live’?

Het voortgezet onderwijs heeft het de afgelopen twee jaar ontdekt en deelt er veel filmpjes van: de online open dagen. Want misschien kunnen binnenkort ook de ‘live’ open dagen niet meer doorgaan, dus tja je moet iets doen om ouders de mogelijkheid te bieden om zonder afspraak ‘in je school rond te lopen’.

Een online open dag is een live stream, waarin je ouders meer verteld over je school, laat zien waar je voor staat en wat je een kind kunt bieden. Wat hierbij wel belangrijk is, is dat je van tevoren goed nadenkt hoe je wat wilt overbrengen. Maak een draaiboek wat je precies wil laten zien, welke plekken in school je wil tonen en wat belangrijk is in je verhaal en je uitstraling.

Zorg ervoor dat je de vragen van ouders kunt lezen in de chat en beantwoord ze direct. Maak een keuze of je mensen bij de naam noemt als je de vraag beantwoord of dat je het algemeen houdt. Lees wel de gehele vraag op en ga er ook zo goed mogelijk op in. Wanneer het antwoord niet voorhanden is, geef dan aan dat je erop terugkomt en hoe je dat doet.

Dan heb je alle ingrediënten bij elkaar om er een interessante online open dag van te maken.

Foto door William Iven

Aanpak

  1. Kondig van tevoren je open dag aan als evenement op social media.
  2. Zorg ervoor dat je al van tevoren diverse berichten hierover hebt geplaatst, zodat de open dag al bekend is en je mensen warm maakt.
  3. Vraag mensen om zich te registeren en vergaar zo bezoekers.
  4. Vraag ook de ouders van je leerlingen om hun vrienden, kennissen of buren uit te nodigen, wanneer die aan het kijken zijn naar een school voor hun kind. Op deze manier zorg je voor voldoende publiek.
  5. Wees ook tevreden als er maar een paar ouders kijken. Liever van een paar mensen de vragen persoonlijk beantwoorden dan een massale en oppervlakkige open dag waarop mensen ook kunnen afhaken.

Onderwijs is in belangrijke mate het opbouwen van een persoonlijke relatie met het kind maar ook zeker met de ouders.

Vraag

Ik ben benieuwd of je een online open dag overweegt of misschien al doet? Hoe loopt de online open dag bij jouw school? Wil je het me laten weten?

Delen > graag!

Ken jij iemand binnen je netwerk die iets heeft aan deze informatie, dan kun je hem/haar attenderen op deze website. Wil je zelf meer van mijn blogs lezen, dan kun je je abonneren op mijn lijst. Je vindt hem hier: https://bit.ly/3dcKkWu. Je ontvangt iedere week een nieuwe blog in je mailbox.