fbpx
Tips voor een persbericht dat geplaatst wordt!
2 juni 2021
Bouw een sterke relatie met de ouders op
24 juni 2021

Herhalen, herhalen, herhalen… zorg dat je school gezien wordt

Alle tips over zichtbaar worden en blijven, die ik je heb gegeven (allen vindbaar in de categorie Naamsbekendheid op deze site), kosten best wel tijd om te realiseren. Berichten moeten bedacht en geschreven worden, er moet een afbeelding of foto bij en het plaatsen kost je ook tijd. Vaak is dat tijd, die jij of je teamlid niet hebben. Dan zou je willen dat mensen je boodschap eerder en sneller oppikken. Helaas is dat niet zo. Het kost zelfs 7 contactmomenten, voordat mensen de naam van je school gaan herkennen. Je kunt je dus voorstellen, dat het belangrijk is om langere tijd regelmatig op social media en in de lokale krant aanwezig te zijn als je de naamsbekendheid van je school wilt verbeteren.

Handig aanpakken

Gelukkig kun je dit wel handiger aanpakken. Wanneer je bijvoorbeeld van tevoren een planning maakt van je berichten kun je ook van tevoren je berichten al schrijven. Dan staat alles al klaar; even nalopen, een foto erbij en klaar ben je. Ook een persbericht kun je van tevoren al voorbereiden, zodat je niet na een evenement ook nog een persbericht moet gaan schrijven.

Doordat je berichten al van tevoren schrijft op momenten dat je wat meer tijd hebt, gaat de druk er ook vanaf en kun je makkelijker schrijven. Als je meerdere berichten achter elkaar schrijft, dan blijf je automatisch ook beter in dezelfde manier van schrijven, waardoor het ook herkent wordt als een bericht van jouw school.

Zichtbaar worden is goed voor de naamsbekendheid.
Foto door Priscilla du Preez

Wees aanwezig op meerdere plekken


Ik probeer er voor mijn klanten altijd voor te zorgen dat hun naam op meerdere plekken tegelijk of net achter elkaar in beeld komt. De website is dus helemaal tiptop in orde, de school plaatst regelmatig een persbericht in de lokale krant en op social media, er ligt een folder of flyer op diverse plekken in de plaats of wijk en ouders praten positief over de school. Dan heb je meerdere contactmomenten gecreëerd met de naam van je school.

Wil jij dit ook, maar heb je er geen tijd voor?

Ik help je hier graag mee. Je kunt me altijd bellen voor een kop koffie en kennismaking, waarbij ik je gelijk al diverse tips geef en de wensen inventariseer. Je kunt me bereiken via 06-3838 5749.

Wil je dit bericht delen met iemand uit je netwerk, die hier ook iets aan heeft? Graag zelfs!
En stuur me een verzoek als je met mij wilt verbinden op social media: leuk!