fbpx
Hoe laat jij de ouders weer toe in school?
17 februari 2022
Hoe komen ouders bij jouw school terecht?
10 maart 2022

Wat vertelt je huisstijl over je school?

Je huisstijl is je afzender en laat de websitebezoeker of lezer van de schoolgids of folder kennis maken met de school. Dat is gelijk de reden dat een huisstijl heel goed doordacht moet zijn. De visie, missie en kernwaarden van de school zijn hierin verweven. Op die manier vormt het een ‘uithangbord’, waardoor mensen gelijk een bepaald gevoel bij de school krijgen.

Uiteraard moet de huisstijl opvallen! De vormgever bereikt dit door bepaald kleurgebruik, vormen of typografie (lettertype). Daarnaast draagt ook een bepaalde manier van fotograferen of iets anders herkenbaars bij aan de huisstijl. Het belangrijkste van het plaatsen van de huisstijl op alle uitingen van de school is dat mensen het gaan herkennen. Dat ze de verhalen over de school gaan koppelen aan de naam. Daarbij helpt een goed doordachte en opvallende huisstijl natuurlijk enorm.

Een groot voordeel van een doordachte huisstijl is dat deze heel goed past. Het is dan een positieve bijdrage aan het beeld, dat je via je uitingen naar buiten brengt. Zo ben je ook via de huisstijl aan het bouwen aan naamsbekendheid en het ‘schoolmerk’.

Theme photos

Waarom een professional inschakelen?

Het ontwikkelen van een onderscheidende, goed gebalanceerde huisstijl is een uitdagende en interessant klus voor een professionele vormgever. Want je moet er echt verstand van hebben om tot een goed resultaat te komen. Naast de visie, missie en kernwaarden zijn er namelijk nog veel meer dingen, die je allemaal wilt vangen in de huisstijl. Alleen dan komt alles samen en ‘klopt’ de huisstijl met de organisatie.

Luister mijn podcast aflevering over dit onderwerp

Ik interview in mijn podcast ‘School met Klasse’ Linda Rooij van Studio Rooijaal over de vraag wat er allemaal in een huisstijl te zien is, welke fases er zijn en waar zij rekening mee houdt bij de ontwikkeling van een huisstijl. Je luistert hem hier op Spotify: https://spoti.fi/3t0fkjP of op Apple Podcasts/iTunes: https://apple.co/3t24DNy.
Wil je meer afleveringen luisteren, abonneer je dan via je favoriete luisterkanaal. Dan mis je er geen één!

Delen > graag!

Ken jij iemand binnen je netwerk die iets heeft aan deze informatie, dan kun je hem/haar attenderen op deze website. Natuurlijk kun je ook deze blog doorsturen.


Wil je zelf meer van mijn blogs lezen, dan kun je je abonneren op mijn lijst. Je vindt hem hier: https://bit.ly/3dcKkWu.
Je ontvangt iedere week een nieuwe blog in je mailbox. Wees welkom!