fbpx
Check jij hoe ouders bij jouw school terecht zijn gekomen?
21 april 2021
Tips voor een persbericht dat geplaatst wordt!
2 juni 2021

Zo zorg je voor een goede naamsbekendheid

Social media belangrijk communicatiemiddel

Als je wilt dat mensen de naam van je school kennen, dan zul je actief moeten zijn. Je zorgt dan bijvoorbeeld dat je school in de lokale krant komt of plaatst berichten op social media. En niet 1x per 3 maanden, maar liefst 1x per maand of zelfs per twee weken! En ja, dat is best veel werk. Maar het is wel belangrijk, zeker wanneer je weet dat iemand 7x in aanraking met je uitingen moet zijn geweest voordat ze de naam gaan herkennen.

Ik heb voor een school in Vlaardingen de naamsbekendheid verbeterd. Ik zorgde ervoor dat de school iedere maand 1x in de lokale krant verscheen met een persbericht en ik vroeg de leerkrachten actief berichten te plaatsen op social media over de school. En het lukte, want meer mensen wisten de school te vinden en de school groeide weer. Een mooi succes.

Planning

Het scheelt wanneer je een planning maakt en je berichten al van tevoren schrijft. Dan hoef je niet net als het heel druk is ook nog een persbericht of social mediabericht te schrijven en te plaatsen. Natuurlijk is het altijd druk, maar dit scheelt echt! En daarnaast is het ook zo dat hoe vaker je iets schrijft hoe makkelijker het wordt.

Plan

En wat ook helpt, is dat je een plan hebt geschreven waarin je een aantal zaken hebt vastgelegd. Je kunt hier dan makkelijk op teruggrijpen en dat is heel handig wanneer de taken bijvoorbeeld bij een ander teamlid neergelegd worden.

•             Het overbrengen van de sfeer/aanpak/expertise
•             Aandacht voor wat voor situaties of voorvallen  
•             Omgaan met plaatsen foto’s (ivm privacy)
•             De toon (Tone-of-Voice: zakelijk/afstand of populair/vriendelijk)
•             De aanspreekvorm (u/de ouders/verzorgers of je/jij)
•             De schrijfstijl (lange of korte teksten)
•             Lay-out van je berichten

Herkenbare en consequente schrijfstijl

Het helpt om je teksten herkenbaar te maken als je iedere keer dezelfde manier van schrijven hanteert. Dat draagt ook bij aan je naamsbekendheid.

Gebruik je een foto, pas die dan iedere keer op dezelfde manier toe. Bijvoorbeeld op social media is dit heel herkenbaar. Dat kan overigens dezelfde foto zijn, maar ook verschillende foto’s die op dezelfde manier vormgegeven zijn. Bijvoorbeeld altijd een tekst in hetzelfde lettertype en op dezelfde grootte eroverheen, altijd je logo of de naam van je school op dezelfde plek.

Lukt het jou om heel consequent en herkenbaar te zijn?
Probeer het eens door duidelijke keuzes te maken en die met een plan vast te leggen. Dat scheelt al een heleboel.

Hulp nodig?

Lukt het je gewoon niet om zelf aan de slag te gaan? Dan is het nu juist belangrijk om het niet uit te stellen, maar om mij in te schakelen! Na de intake ga ik aan de slag voor je. Jij ontvangt alleen de proeven om te bekijken en ik doe de rest. Hoe lijkt je dat? Heerlijk, toch…
Dus twijfel niet en neem contact met me op voor een (online) kennismaking.

Wil je mijn blog delen, heel graag! Wil je mij toevoegen aan je netwerk, interessant en leuk!