fbpx
Pak jij de werving van nieuwe leerlingen ook online en ‘live’ op?
13 oktober 2021
Wordt de open dag dit jaar online of ‘live’?
15 november 2021

Werf je nieuwe leerlingen online door slim gebruik te maken van de website!

De website van je school is ideaal om in te zetten voor online werving. Daarvoor is het wel belangrijk om de indeling te bepalen vanuit het oogpunt van de ouders van jonge kinderen. Welke informatie hebben ze nodig en wat willen zij daarnaast ook graag weten van je school? Als je dit in je achterhoofd houdt, maak je een klantvriendelijke en duidelijke indeling voor je site. Bovendien is het ook heel handig, omdat je dan geen – voor ouders belangrijke – informatie vergeet te plaatsen.

Aanpak

  • Je start dus met bedenken wat jonge ouders voor informatie nodig hebben en wat ze graag willen weten.
  • Vervolgens bedenk je wat ze interessant vinden om te zien. Kun je dat met foto’s laten zien en uitleggen in tekst of komt het veel beter over als je er een video van maakt? 
  • Kun je de tekst duidelijk en bondig schrijven, zodat het prettig om te lezen is?
  • Ga je dit zelf (of met je team) doen of schakel je een professional in?
Foto door William Iven

Positionering via je website


Je bekijkt ook kritisch of je website in zijn geheel je positionering uitstraalt. Dus dat waar je voor staat en de belangrijkste pluspunten van je school (die ouders van jonge kinderen ook heel belangrijk vinden!). Zijn die onderscheidend genoeg, waardoor ouders weten waarom ze voor jouw school moeten kiezen? Of worden er wel algemeenheden op de site gebruikt, waardoor het lijkt op de positionering van de andere school in de buurt?

Als je site niet onderscheidend genoeg is, is het tijd voor actie! Wat je zeker niet wil, is lijken op de andere school. Je wilt overbrengen wat jouw school bijzonder maakt en waarom kinderen op jouw school tot bloei komen.


En dat is ook precies iets waarin ik gespecialiseerd ben. Ik kan je daarbij helpen, omdat het soms gewoon lastig is om met een frisse blik naar je eigen organisatie te kijken. Dus wil je meer en betere onderscheidende punten ontdekken, laat het me dan weten. We gaan samen op zoek!

Doorsturen en/of abonneren op mijn blogs

Heb je collega’s van wie je weet dat deze tips handig voor hen zijn, stuur deze blog dan zeker door!

Wil je meer van mijn blogs lezen, abonneer je dan even via mijn site. Dan krijg je een berichtje als er een nieuwe blog is verschenen.