fbpx
Hoe pak je een grote verandering goed aan?
25 januari 2023
Weten nieuwe collega’s de school te vinden?
28 februari 2023

Zorg ervoor dat de website klantvriendelijk is


Hoe maak je de website klantvriendelijker?

Zorg voor een website, waar de juiste informatie vindbaar is.

De menustructuur is simpel en plat (weinig doorklikken).

Mensen vinden het prettig als de site snel laadt.

Geef niet te weinig, maar zeker ook niet teveel informatie.

Verwijder termen (of leg ze uit) en schrijf de tekst in begrijpelijke taal, afgestemd op de ouderpopulatie.

Ga als schrijver in de schoenen van een ouder staan en vraag jezelf af: wat willen ouders weten en hoe kunnen ze het logisch én snel vinden?

Foto door Charles Deluvio

Je kunt de website al veel klantvriendelijker maken door kritisch naar de menu indeling en de teksten te kijken. Is het menu duidelijk en handig ingedeeld? Staan er niet teveel sub pagina’s in? Is de tekst duidelijk geschreven en qua moeilijkheidsgraad passend bij de ouderpopulatie? Staan er veel vaktermen of begrippen in? Zo ja, worden die dan uitgelegd? Brengt de tekst de sterke punten van de school duidelijk over? Staat er niet teveel tekst op een pagina?

Waarom is het belangrijk om naar de website te kijken?

Mensen die online zoeken naar informatie zijn lui. Ze willen zo snel mogelijk de door hen gezochte informatie vinden en hier liever niet teveel moeite voor doen. Kijk hiervoor ook eens naar je eigen zoekgedrag op het internet. Het is slim om hier rekening mee te houden bij het aanpassen van de website, zodat je niet onnodig ouders van jonge kinderen ‘verliest’ door een onduidelijke website.

Dit kost tijd. Maar je zult er ook veel voordeel uit halen. Je krijgt minder dezelfde vragen, omdat die informatie al op de site staat. En wanneer de site goed overbrengt wat ouders én potentiële nieuwe collega’s kunnen verwachten, dan zul je merken dat dit (ook) bijdraagt aan een soepelere werving.

Even met je meekijken

Spreekt mijn aanpak en manier van werken je aan? Wil jij dat ik een keer met jou meekijk naar de communicatiemiddelen en/of je communicatie? Ik kom graag vrijblijvend langs, dus stuur me een bericht via jozet@jozet.nl.

Delen > graag!

Ken jij iemand binnen je netwerk die iets heeft aan deze informatie, dan kun je hem/haar attenderen op deze website. Natuurlijk kun je ook deze blog doorsturen.