fbpx
Je eigen, originele én sterke communicatiemiddelen zijn goud waard!
8 april 2021
Check jij hoe ouders bij jouw school terecht zijn gekomen?
21 april 2021

Blijf je zelf rommelen of schakel je een professional in?

Ik kom het vaak tegen dat een schooldirecteur zich laat ondersteunen door een ouder, die iets of wat meer weet van video, fotografie, vormgeving of communicatie. Het kost jou of een teamlid ook best veel tijd, want je hebt hier veel werk aan. De begeleiding van hulpouders is behoorlijk intensief. Soms lukt het de ouder vrij aardig, maar vaak vind ik het zonde van alle moeite.

Want het is toch iets anders als een professionele fotograaf foto’s maakt of een ouder, die een goede fotocamera heeft. Ik zie het zelf altijd direct wanneer de foto’s door een professional zijn gemaakt. Zij drukken precies op het juiste moment af of pakken een speciaal moment ook nog met de juiste belichting. Dit geldt natuurlijk ook voor het maken van een video, teksten schrijven of communicatiemiddelen vormgeven. Dat vergt de blik en inzet van een professional.

En ja, dat kost geld, maar het levert je ook veel op..

Want je middelen worden allemaal op elkaar afgestemd en vormen één geheel. Ze worden door professionals aangepakt, hebben sterke en to-the-point teksten, aansprekende foto’s en zien er gewoon optimaal uit. Tijdens het proces word jij als directeur ontzorgd, omdat je alleen de briefing en de proeven ontvangt en beoordeelt. Dat scheelt je veel tijd, die je weer in het onderwijs kunt steken.

Foto door Lisa Zoe

Risico op het werven van leerlingen

De kosten van de middelen zet ik tegenwoordig vaak af tegen het werven van 1 of 2 leerlingen. Want goede middelen en de juiste inzet leveren geïnteresseerde ouders op! Dan heb je die kosten snel weer terugverdiend, toch? En de middelen kunnen weer jaren mee, dus de investering kun je ook nog eens over meerdere jaren verspreiden. Hoe kijk jij daar tegenaan?

Heb je interesse in professionele ondersteuning?

Stuur me een bericht en ik neem snel contact met je op. We maken een afspraak voor een ‘coronaproof’ kennismaking.

Ken je iemand die hier ondersteuning bij nodig heeft of die zich aan het oriënteren is? Stuur dan vooral deze blog door.