fbpx
Het keuzeproces van ouders van jonge kinderen
1 april 2022
Voer je missie en visie door in de hele school
23 mei 2022

Welk beeld van de school wil je neerzetten?

Je social mediakanalen en de schoolwebsite zijn een makkelijk middel om de school te promoten. Om het effectief aan te pakken, is het belangrijk om van tevoren te bepalen wat ouders moeten weten van de school en welke sterke punten van de school je wilt laten zien.

Je maakt hiervoor een strategie: je kiest datgene wat het meest onderscheidend is in de ogen van de ouders. Daaraan kun je een aantal sterke en samenhangende punten koppelen en je bepaalt hoe je hierover gaat communiceren. Dan is ieder bericht ook herkenbaar van jouw school afkomstig. En zo zet je het beeld neer, dat je wilt dat mensen krijgen van de school.

Breng een reëel en écht verhaal over

Ik adviseer mijn klanten het verhaal van binnenuit naar buiten te brengen, zodat het ook echt klopt. Je team staat erachter, want het is het verhaal van de school.

En ja, sommige punten vergroot je uit waardoor dat beter gezien wordt door ouders met jonge kinderen. Maar die punten slaan altijd weer terug op de missie en visie én dagelijkse realiteit.

Mensen voelen het direct aan dat iets niet klopt als ze op de school worden rondgeleid en ze herkennen het geschetste beeld of sfeer niet.

Foto door Charles Deluvio

Keuzes maken

Ik schreef ook al dat je een keuze moet maken in de volgorde, waarin je de sterke punten van de school gaat promoten. Het is namelijk zo dat wanneer je teveel wilt vertellen, het verhaal onduidelijk wordt en mensen afhaken. Dan kan je beter één punt per keer duidelijk overbrengen, toch? Want je wilt je social mediapost of websitetekst ook kort houden, zodat meer mensen hem ook echt lezen.

Maak hiervoor een planning, waarop je de social mediaberichten over de sterke punten inplant. Dan weet je zeker dat alles aan bod komt en heel helder gecommuniceerd wordt.

Iedere tekst een kort verhaal

Bouw een tekst voor social media of de website logisch op met een korte inleiding, middenstuk en einde. Het doel van de tekst is om mensen mee te nemen in je verhaal over de gebeurtenis of andere aanleiding. Dat doe je in de inleiding. Het middenstuk is bedoeld om iets meer achtergrondinformatie te geven over het onderwerp en de lezers prikkelen en nieuwsgierig maken naar de school. Het eind met de Call-To-Action geeft de lezer handige tips hoe hij of zij in contact kan komen, vragen kan stellen of een afspraak kan maken.

En nu aan de slag hiermee. Ik wens je veel succes. Heb je vragen, stel ze gerust! Ik zie ze graag via mail tegemoet.

Wil jij dat ik een keer met jou meekijk naar de communicatiemiddelen en/of je communicatie? Ik kom graag vrijblijvend langs om kennis met je school en jou te maken.

Delen > graag!

Ken jij iemand binnen je netwerk die iets heeft aan deze informatie, dan kun je hem/haar attenderen op deze website. Natuurlijk kun je ook deze blog doorsturen.