fbpx
Wordt de open dag dit jaar online of ‘live’?
15 november 2021

De enorme kracht van video

Wil je als school laten zien wat je kunt betekenen voor leerlingen en ouders en ben je op zoek naar de meest efficiënte manier om je boodschap onder de aandacht te brengen? Dan is visuele content, en met name video in deze tijd heel belangrijk.   

Wist je dat in 2020 80% van al het internetverkeer uit online video’s bestond? Daarnaast blijkt uit onderzoek dat kijkers van een video gemiddeld 95% van de boodschap opnemen in verhouding met 10% van de lezers van een tekst.

Zeker wanneer je iets wilt overbrengen dat veel tekst kost, kun je beter video inzetten om de boodschap over te brengen. En zeker in deze tijd van Corona is een video ook bij uitstek geschikt om je school onder de aandacht te brengen. Uiteraard is het ook na Corona een prima mogelijkheid om mensen alvast kennis met je school te laten maken. Ik denk dan ook dat het de investering zeker waard is.

Het juiste effect behalen


Om het juiste effect te behalen zijn er een aantal zaken en dingen waar je van tevoren goed over na moet denken:

  • Hoe moet het filmpje er (uiteindelijk) uit te komen zien.
  • Op welke media wil je het filmpje gebruiken: op de website of bijvoorbeeld ook op Facebook, Youtube en digitale nieuwsbrieven.
  • Hoe lang mag het filmpje duren? In het algemeen geldt één minuut als een mooie lengte. Voor social mediakanalen zal je meestal korte filmpjes van max. 20 seconden zien.
  • Wat laat je zien? Welke materialen gebruik je? Liggen die klaar?
  • Op welke locatie(s) moet er gefilmd worden? Welke plekken wil je in beeld brengen en welke wil je vermijden?
  • Wat vertel je? Hoe vertel je het verhaal van de school? En op welke manier wil je overbrengen wat je school te bieden heeft aan de leerlingen?
  • Heeft het verhaal een goede opbouw (begin, midden en eind)? Daarom werk je de teksten van tevoren uit.
  • Wat doen de leerlingen en leerkrachten, die in beeld komen? Zorg van tevoren voor toestemming van de ouders van de leerlingen. En vraag het ook aan de leerkrachten en andere personen, die in beeld komen.
Foto door Headway

Een professionele videograaf


Zoals je ziet vergt het wel wat voorbereiding als je het echt goed wilt aanpakken. Daarom adviseer ik je dan ook om een professional in te huren. Natuurlijk vergt dit een investering, maar de kwaliteit en de uitvoering zal een heel waardevol eindresultaat opleveren. Daarnaast heeft een professional ervaring met zulke zaken en kan hij/zij je ontzorgen door bepaalde taken over te nemen.

Hoe een professional te werk gaat en zo’n video aanpakt, vertel ik je de volgende keer.

Delen > graag!

Ken jij iemand binnen je netwerk die iets heeft aan deze informatie, dan kun je hem/haar attenderen op deze website. Natuurlijk kun je ook deze blog doorsturen.
Wil je zelf meer van mijn blogs lezen, dan kun je je abonneren op mijn lijst. Je vindt hem hier: https://bit.ly/3dcKkWu.
Je ontvangt iedere week een nieuwe blog in je mailbox. Wees welkom!