fbpx
Aanpassen huisstijl Vlaardingse Dagschool Erasmus
21 juni 2014
Beleidsfolder 2012-2015 Stichting Wijzer
21 september 2012
Opdrachtgever: Daltonschool De Klinker
Opdracht: huisstijl bestaande uit: folder, schoolkalender, rapportomslag, schoolwijzer en aanpassen website en daarnaast organiseren van evenementen en via persberichten genereren van aandacht

Daltonschool De Klinker had een lage naamsbekendheid, waardoor te weinig leerlingen op deze school werden ingeschreven. Door het schrijven van een communicatieplan worden de pijnpunten blootgelegd, waarna gerichte actie ondernomen kon worden. Ook de sterke punten kwamen in het communicatieplan duidelijk naar voren.
Enerzijds wordt er actief ingezet op het verbeteren van de naamsbekendheid door het organiseren van acties en evenementen op school en in de wijk. Hieraan wordt via persberichten aandacht gegeven in de lokale media.
Anderzijds worden er diverse middelen ontwikkeld, zoals een flyer, rapportomslag en kalender. Hierin komen de sterke punten van de school duidelijk naar voren. De fotografie laat de sfeer en de specifieke Daltonaspecten perfect zien. Bovendien wordt de website van nieuwe, kortere tekst voorzien en strakker ingedeeld binnen het bestaande format.