fbpx
Website is optimaal communicatiemiddel
Wat voor informatie zoeken ouders op je website?
17 december 2021
Hoe efficiënt ga jij met je beschikbare tijd om?
13 januari 2022

Hoe deel je de site klantvriendelijk in?

Als ik voor klanten aan de slag ga met de website, krijg ik heel vaak de vraag of ik mee wil kijken naar de indeling. Ik zet dan als het ware de ‘bril van een jonge ouder’ op en bekijk de site met die persoon in gedachten.

Ik let dan op de volgende zaken:

  • Is het duidelijk waar welke informatie gevonden kan worden?
  • Staat alle informatie erop, die nodig is?
  • Hoe vaak moet er geklikt worden?
  • Hoe lang zijn de teksten?
  • Wordt de lezer meegenomen door kopjes en witruimte?

Je ziet al dat het belangrijk is om in de schoenen te gaan staan van een ouder met een jong kind. Iemand, die weinig weet van de basisschool en hoe het onderwijs daar op dit moment gaat. Misschien een idee om dit zelf ook te doen op die manier. Je ontdekt dan echt bepaalde dingen, die beter kunnen.

Foto door Andrew Ebrahim

Strakke indeling houdt mensen op je site

Wanneer je die bril opzet, kun je je indenken wat diegene wil vinden. En waar dat dan het beste kan staan. Wat dan fijn is, is dat je de tekst en indeling hierop kunt aanpassen. En wanneer mensen sneller datgene vinden wat ze zoeken, zullen ze op de site blijven. Dan heb je ook de gelegenheid om over te brengen hoe jouw school het onderwijs aanpakt en waarom dat goed is voor je leerlingen. En uiteraard is het jouw doel om ouders van jonge kinderen via de website kennis met de school te laten maken. Want je wilt ze zo interesseren dat ze een afspraak op school maken.

Samenwerking kinderopvang en school

Tegenwoordig werken veel scholen in meer of minder mate samen met de kinderopvang. Logisch, want de kinderen uit de kinderopvang of de peuterspeelzaal kunnen zo de school instromen. Voor de kinderen ook fijn, want ze zijn al gewend aan het gebouw. De omgeving blijft dan vertrouwd, waardoor de overgang ook minder groot is.

De kinderopvang krijgt dan (afhankelijk van de mate van samenwerking) vaak een plek op de website van de school en vice versa. Ik adviseer je om hiervoor wel een apart tabblad te maken, omdat je ook ouders hebt van kinderen op de peuterspeelzaal of bij de kinderopvang. Dan is het makkelijker voor hen om direct de voor hen belangrijke informatie gebundeld te vinden.

Delen > graag!

Ken jij iemand binnen je netwerk die iets heeft aan deze informatie, dan kun je hem/haar attenderen op deze website. Natuurlijk kun je ook deze blog doorsturen.
Wil je zelf meer van mijn blogs lezen, dan kun je je abonneren op mijn lijst. Je vindt hem hier: https://bit.ly/3dcKkWu.
Je ontvangt iedere week een nieuwe blog in je mailbox. Wees welkom!